in de week leggen


in de week leggen 1.0

( Gezegd van een voorstel, idee, verzoek e.d.)
alvast kenbaar maken om iets te polsen, of als voorbereiding om het betreffende achteraf gemakkelijker te laten accepteren of ingang te doen vinden

Algemene voorbeelden


Daartoe kan signalering & advisering worden beschouwd als een proces waaraan analytisch de volgende stappen of elementen kunnen worden onderscheiden: [...]. 'in de week leggen' (vaak in de vorm van een ambtelijke peiling, informele advisering, het uitlokken van een gevraagd advies of het vragen van medewerking of samenwerking aan een bestuurlijke rapportage).

http://repository.ubn.ru.nl/bitstream/2066/83182/1/83182.pdf,

Toen heeft [...] de toenmalige wethouder, het hele proces uitgedacht, het getrapte verhaal. Niet meteen de plannen presenteren, maar ze stap voor stap in de week leggen bij de bevolking.

http://denuloptiedotcom.files.wordpress.com/2011/05/de-nuloptie-martijn-duineveld.pdf,

Eén van de ideeën die we bij de verschillende bevelhebbers 'in de week gaan leggen' is dat ieder krijgsmachtdeel in de loop van 2002 rondetafelconferenties m.b.t. knelpunten en oplossingen bij de uitvoer van het emancipatiebeleid gaat organiseren.

http://www.defensievrouwennetwerk.nl/Nieuwbrieven/Nieuwsbrief%202-2002/Nieuwsbrief22002.htm,

Zodra de ene wet in de Staatscourant stond, werd de volgende met wederom nieuwe regels, al weer in de week gelegd.

http://www.nvv.nl/,

Eventueel kun je je eerste ideeën over de aanpak bij hem in de week leggen, maar pas op dat ze niet worden doorgegeven aan de concurrentie!

http://www.verkopersonline.nl/artikel/92/van-offerte-tot-opdracht.html